Tillbaka till förstasidan
EV Rollspelet Soloäventyr Kartor Ladda ner Om oss EV
 
 

ÅSKFÅGELN GER UT FREEWAY WARRIOR

Fram till den 7 juli 2016 kan du delta i Åskfågelns stora Kickstarter för att ge ut Freeway Warrior, både på svenska och engelska. Redan nu är det klart att vi ger ut alla de fyra soloäventyren, både på svenska och engelska. Går sedan Kickstartern tillräckligt bra gör vi även ett rollspel baserat på denna postapokalyptiska soloäventyrsserie.

Varför två språk?
Vi tror att spelare och läsare över hela världen uppskattar Joe Devers Freeway Warrior, men eftersom vi är ett svenskt spelförlag började vår vilja med att ge ut Freeway Warrior på svenska igen. Samtidigt arbetar vi nära Joe Dever när vi ger ut Ensamma Vargen och kommer att göra det vad gäller Freeway Warrior också. Det innebär att vi redan tar fram och visar allt material för Joe på engelska, så redan när vi gör den svenska utgåvan har vi lagt ner det mesta av jobbet på en engelsk utgåva också.

Om Joe Devers Freeway Warrior
Joe Devers Freeway Warrior är en serie om fyra postapokalyptiska soloäventyr, där stämningen är en blandning av Mad Max och Vredens Druvor av John Steinbeck. Du spelar Cal Phoenix, och under äventyrens gång tar du på dig uppgiften att hjälpa en liten skara överlevare från hungersnödens Texas till Kalifornien, som sägs ha klarat kärnvapenvintern bättre Men det finns många hinder på vägen, inte minst marodörklaner från samma terroristnätverk som utlöste kärnvapenkriget. Den lilla kolonin måste resa västerut för att överleva, rakt igenom postapokalypsens kaos och laglöshet.

Böckerna skrevs i slutet av 80-talet, men inför den svenska nyutgivningen har Joe Dever gått igenom framför allt tidslinjen och ändrat Cal Phoenix bakgrundshistoria för att bättre passa in idag. Böckerna utspelar sig i en nära framtid (2033) i nyutgivningen.

Om projektet blir finansierat kommer vi på Åskfågeln att ge ut alla de fyra böckerna i serien, med start påsken 2017 – med lansering på spelkonventet GothCon i Göteborg.

När vi började fundera på att ge ut fler soloäventyr, vid sidan av Ensamma Vargen, insåg vi att Freeway Warrior hör hemma bland våra övriga titlar. Böckerna är skrivna av Joe Dever, vars böcker om Ensamma Vargen vi redan ger ut. Dessutom utspelar sig hela bokserien sig i klassiska västernmiljöer – inklusive en uppgörelse i Tombstone, och där en del av konflikterna har drag av västern! Extra skoj, eftersom vi själva tagit fram och gett ut rollspelet Western När huvudpersonen sedan heter Cal Phoenix var saken klar – eftersom vår tredje produktlinje är speltidningen Fenix.

Du hittar vår Kickstarter på

https://www.kickstarter.com/projects/1152089861/freeway-warrior

För Cal & DC1!

Tove & AndersEnsamma Vargen rollspelet