Tillbaka till förstasidan
EV Rollspelet Soloäventyr Kartor Ladda ner Om oss EV
 
 

Lanseringen

18:e augusti
Vi hade många fjärilar i magen när vi kom till SF Bokhandeln i Stockholm den 16 augusti, men vi kunde inte ha blivit gladare över utfallet. Joe Dever hann inte mer än innanför dörrarna innan han stoppades första gången, för att prata med en spelare som sett fram emot hans besök. Sedan blev vi kvar i flera timmar, då Joe signerade böcker, spel och skivor – och inte minst ställde upp på bild och svarade på frågor. Har du inte träffat denne gentleman tidigare så håll ögonen öppna om vi får tillbaka honom till Sverige igen, för han är rolig, berättar intressanta anekdoter och bryr sig verkligen om sina läsare. Det är oerhört roligt att Joe Dever tar en så aktiv del i nylanseringen av Ensamma Vargen på svenska.

Inför lanseringen började trycksakerna ramla in från olika hörn av Europa. Cd-skivan och en digitaltryckt utgåva av soloäventyret Flykt från Mörkret kom nerifrån södra Sverige, rollspelet regelböcker (i hårdpärm och de läckra specialutgåvorna) från Litauen och rollspelsboxarna från Tyskland. Allt såg lika bra ut som vi hade hoppats när vi suttit med arbetet. Intresset på plats var oerhört stort och Flykt från Mörkret sålde slut på en halvtimma (frånsett de ex som förbeställts, som håller på att skickats ut till alla nu). Det var precis den flygande start vi hade hoppats på för Ensamma Vargen, och vi hoppas att intresset kommer att förbli minst lika stort framöver!

Vi kan förresten berätta att den digitaltryckta upplagan av Flykt från Mörkret kommer att skilja sig lite från de stora tryckningen. Pappret blir lite annorlunda, så den första utgåvan kommer att vara avsevärt tjockare än den bok som kommer. Samtidigt blir det en gemensamt tryckt inlaga för både storpocketversionen och specialutgåvan, så försättsbladet skiljer sig rätt rejält. Och sedan blev det en korrekturvända till innan tryckpressarna gick igång, vilket aldrig skadar. Man hittar alltid något nytt…

Alla ni som nu öppnat era rollspelsboxar har nu kunnat se Magnamunds Världskarta med egna ögon. Den är oerhört stämningsfull och inspirerande, där Francesco Mattioli har gjort ett fantastiskt arbete. Vi kan sitta i timmar och hitta nya roliga detaljer. Det gör oss extra glada att Francesco kommer att göra alla kartor till Ensamma Vargen, i soloäventyren, rollspelsböckerna – men också i Fenix! I nästa nummer är det till exempel dags för en extra stor variant av den karta över Sisteland som finns med i Flykt från Mörkret – men uppdragen på ett helt Fenix uppslag och tryckt i mitten av tidningen, så att du kan välja att ta ut denna stämningsfulla färgkarta om du vill. På baksidan av kartan hittar du sedan lite kort information om Sisteland, ihop med några extra äventyrsuppslag. Missa inte heller Magnamunds Kartbibliotek del 1. Dessa detaljkartor innehåller en massa spännande ny information, mer än vad som fått plats på Världskartan.

Innan vi gick ifrån SF Bokhandeln i lördags satte sig Joe Dever och signerade samtliga Specialutgåvor ar Ensamma Vargen – Rollspel i Joe Devers Magnamund. Så utöver att de är oerhört snygga, tryckta i en begränsad och numrerad utgåva är de alla nu signerade (tom just vårt eget ex, som vi glömde ta med till butiken…) Sedan gick vi iväg till Sjätte Tunnan för en trevlig pratstund över lite mjöd, honungsmust och tilltugg.

Tack alla ni som gjorde lanseringen så lyckad. Hoppas vi ses snart igen!

Ensamma Vargen rollspelet