Tillbaka till förstasidan
EV Rollspelet Soloäventyr Kartor Ladda ner Om oss EV
 
 

STATUSRAPPoRT

22:a april
I påskas grusades en del av våra planer. Det blev som bekant inte den storstilade lansering som vi hade hoppats på, utan istället fick vi passa på att visa upp lite från de kommande böckerna. Och alla som ville hade chansen att träffa både oss som står bakom den svenska lanseringen (Lukas Thelin, vår fantastiske illustratör, Joakim Andersson som tillbringar det mesta av sin vakna tid i Magnamund för att få översättningarna så bra som möjligt samt Tove och Anders Gillbring som försöker få ihop alla trådar). Även om vi hade många roliga samtal om Ensamma Vargen på konventet var den stora grejen någonting helt annat. Det var att Joe Dever var på plats.

Joe Dever och hans fru Nadine Caron var fantastiska ambassadörer för sitt spelkoncept som tillbringade GothCon med att prata om Ensamma Vargen och Magnamund med alla entusiastiska spelare som kom förbi. Alla som deltog i vår crowdfunding och kom förbi oss på konventet fick en signerad affisch och alla andra signerade bilder på rollspelets omslag. En och annan hade med sig gamla godbitar ur spelhyllan och Joe Dever signerade självklart även dessa Ensamma Vargen böcker, svarade på frågor och ställde upp på bild.

Joe Dever höll också en välbesökt föreläsning under långfredagen, där han berättade en massa anekdoter från sitt liv som författare och spelkonstruktör. Han arbetade till exempel i sex år med Ensamma Vargen innan första boken gavs ut 1984. Fyra förlag slogs om rättigheterna. Nu, 30 år senare, håller han på och knyter ihop säcken med slutet på historien där alla trådar skall fångas upp, alla planteringar som går tillbaka redan till de tidigaste böckerna kommer att få sin förklaring. Det är oerhört inspirerande att höra Joe Dever berätta om sitt arbete med Ensamma Vargen och Magnamund, både från den allra första tiden till dagens framgångar med ett nyskrivet app-spel som vunnit många utmärkelser.

Vi visade upp rollspelets regelbok på konventet och inte minst Lukas fantastiska monster. Lika omtyckta var de unika bilder Gary Chalk gjort speciellt för vår samlarutgåva av Flykt från mörkret. Frågan är om Magnamund någonsin sett mer inspirerande ut än nu?

Tove & Anders


Kai-Disciplin