Tillbaka till förstasidan
EV Rollspelet Soloäventyr Kartor Ladda ner Om oss EV
 
 

STATUSRAPPoRT

5:e juli
Vi är grymt peppade inför den 16:e augusti, då Joe Dever kommer till SF-bokhandeln i Stockholm inför lanseringen av Ensamma Vargen. Lukas bilder är otroligt inspirerande, vi har hittat ett stuk vi gillar för spelet och vi är mycket nöjda med de förbättringar av spelmekaniken den svenska utgåvan har. Lägg därtill August Hahns charmiga äventyr och allt blir ännu roligare.

Vi kan också berätta att boxen, spelkorten, handlingsbladen och referensarken har skickats till Tyskland för tryck. I slutet på nästa vecka är det dags för rollspelets regelbok, äventyrsboken och världskartan över Magnamund! Om du, precis som vi, inspireras av kartor har Francesco Mattiolis allt du kan önska dig. Den stora kartan är 70 x 100 cm och oerhört detaljerad och stämningsfull. Samtidigt kommer sedan de separata släppen med inzoomningar på olika delar av världen i Magnamunds Kartbibliotek, och det är bara att inse att det finns ännu mer för en rollspelsgrupp att upptäcka. Kartorna är inte heller fel för dig som vill spela soloäventyren och se precis hur Ensamma Vargen rör sig över Magnamund.

Vill ni se lite mer innan dess? I nästa Fenix är det dags för lite äventyrsuppslag till Ensamma Vargen. August Hahn har skrivit Vargflocken, vilket i Magnamund rymmer så mycket mer än bara gråvargar...

Dessutom har vi en del andra strängar på vår lyra. Vi kan berätta att vi nu bytt namn på vårt företag till Åskfågeln, en mytologisk fågel som ligger nära både speltidningen Fenix och vårt andra, helt egna, rollspel Western. Innan lanseringen räknar vi också med att ha en ny webb och webbutik på plats, där vi är mycket glada att kunna berätta att Lekbergs Distribution kommer att ta över en massa praktiskt arbete som utskick av beställda varor, så att vi kan lägga mer tid på att utveckla spel.

Apropå vårt andra spelprojekt går även det in på slutsträckan nu. Inom kort kommer vi att inleda en crowdfunding även för Western IV, och då den avslutas i september räknar vi med att kunna skicka grundböckerna Western: Rollpersonen och Western: Regelboken på tryck.

För Sommerlund och Kai!


Ensamma Vargen rollspelet