Tillbaka till förstasidan
EV Rollspelet Soloäventyr Kartor Ladda ner Om oss EV
 
 

UNIKA NYA PRODUKTER

28:e november
Nu närmar vi oss advent, väntans tider och vi har många roliga nyheter på gång till Ensamma Vargen vi väntar på just nu – som den avslutande översättningen av soloäventyr 2 – Eld över vattnet. För att saknaden inte skall bli för stora har vi flera andra spännande nyheter att berätta om så länge.

Ny webbutik – åskfågeln.se
Nu har vi äntligen samlat allt vi på Åskfågeln ger ut i en och samma webbutik. Oavsett om det är Ensamma Vargen, speltidningen Fenix eller rollspelet Western du är ute efter kan du nu lägga allt i samma varukorg på åskfågeln.se – där vi förstås även har Westerns figurspel Guld & Bly och Åke Rosenius seriealbum The Handbok Anthology och The Dark and Hairy Annals of Birger Barbaren. Du kan betala direkt via PayPal (som även tar kontokort) och därefter skickar Lekbergs Distribution ut dina grejer direkt. Mycket snabbare och enklare än det har varit tidigare!

Figurer till Ensamma Vargen
Lukas Thelins illustrationer till Ensamma Vargen rollspelet ligger till grund för en helt ny serie miniatyrer till Ensamma Vargen. Det är omålade metallfigurer i 28 mm skala och vi är oerhört nöjda med resultatet. Du kan tydligt känna igen figurerna från rollspelet, till exempel vår rödhåriga kvinnliga Kai-riddare med yxa och den blonde manlige Kai-riddaren svärd och sköld (både är med på omslaget till rollspelet och på bilder i spelet). Därutöver blir det i detta första läge 4 av de viktigaste spelledarpersonerna som finns med i Äventyrsboken (Mäster Stormsång, Drakkar Nanrak Ryketh och Boss Nailer, samt 4 av Lukas Thelins personliga Giaker. Du kan köpa varje figur för sig – eller få en julrabatt om du köper alla 9 på en gång.

Sedan är ännu fler figurer på gång redan efter årsskiftet, vi räknar med att det kommer att bli en allt större samling innan vi är klara. Leveranstiden på figurerna är drygt två veckor, så vill du vara säker på att få dina figurer före jul så beställ direkt på åskfågeln.se

Begränsade upplagor av godsaker från rollspelsboxen
Efter att ha väntat på leveransen från Tyskland sedan i somras har vi nu äntligen lite lösa delar från rollspelsboxen till salu – men bara från vår webbutik åskfågeln.se

Den mest efterlängtade nyheten är nog Magnamunds Världskarta, den stämningsfulla och detaljrika 70 x 100 kartan som finns med i boxen kan nu för första gången beställas separat – men passa på nu, för vi har bara 40 lösa exemplar.

Du kan även få tag på Ensamma Vargens Regelbok i mjukpärm för 89:- eller Äventyrsboken (också i mjukpärm) för 99:- samt extra Handlingsblad och Kortlekar. Upplagorna är små, men om du inte redan har skaffat rollspelsboxen (eller vill ha en extra uppsättning av exempelvis korten som ingår) är det här riktigt bra köp.

Spela Ensamma Vargen på konvent
Spelföreningen SARZ hörde av sig och ville arrangera Ensamma Vargen på GothCon och LinCon, så vi tog självfallet chansen att ta fram två roliga äventyr åt dem. August Hahn har redan skrivit klart båda dessa äventyr – Aska över Torseth respektive Ur Mörkrets Djup – och de har faktagranskats på engelska, men inte översatts ännu. Å andra sidan är det långt till påsk! Äventyren kan antingen spelas som en kampanj eller helt fristående och det finns sex förkonstruerade Kai-riddare att välja bland (3 tjejer och 3 killar).

Prova på scenarion
Efter SARZ trevliga konventsinitiativ håller vi även på att ta fram 2 korta prova-på-scenarion som går att spela på någon timme. Det kommer att finnas färdiga Kai-riddare att spela med, men för dem som har tid kan man även börja med att skapa sin egen hjälte innan spelet börjar.

Joe Dever & August Hahn skriver ny
äventyrskampanj direkt för svenska spelare

Bland det roligaste och viktigaste som finns med ett nytt rollspel är att ha massor av äventyr att ta del av. Joe Dever och August Hahn har därför skrivit en helt ny äventyrskampanj – Ledstjärnan - exklusivt för den svenska utgivningen av Ensamma Vargen. Denna kampanj har faktagranskats och översatts, men illustrationerna är inte klara ännu. Spännande och fartfyllda äventyr för många spelkvällar väntar!

Magnamunds Hjältar till GothCon
Den första stora regelutbyggnaden till Ensamma Vargen kommer till GothCon. Då väntar fler spelbara hjälteklasser, massor av ny utrustning och nya förmågor samt att vi ser över stridssystemet.

Soloäventyren blir dyrare efter jul
Vi har insett att vi satt ett lite för lågt pris på soloäventyret Flykt från Mörkret. Vi vill väldigt gärna få ut denna bok i bredare kretsar – och hos fler återförsäljare. Men våra marginaler är för usla. Att trycka kvalitetspocket i små upplagor är svindyrt. Därför kommer vi att behöva höja utpriset till 119:- efter årsskiftet. Vi vill dock inte verka lika snåla som Farbror Joakim så här inför jul, så självfallet har vi ett julerbjudande i vår webbutik åskfågeln.se där du kan få denna klassiska bok lika billigt som tidigare – för 99:- i storpocket.

SciFiWorld i helgen
Har du vägarna förbi Stockholm nu i helgen? Då kan vi rekommendera ett besök på Stockholmsmässan, där det är dags för SciFiWorld. Massor av nördutställare på plats – som vi – och dessutom allsköns kändisar som skriver autografer. Åke och Evelina Rosenius signerar Birger Barbaren, men det finns större namn än så. Vem vill inte träffa skådespelarna bakom Darth Vader och R2D2?

Åskfåglar sökes
Avslutningsvis efterlyser vi härmed fler Åskfåglar, spelare som kan tänkas hjälpa oss att synas bättre. Hit räknas inte minst att hjälpa oss att dema våra spel på konvent och mässor runt om i landet. Utöver att vi rent generellt gärna tar emot mer hjälp så är det redan dags att planera för nästa GothCon – där vi som vanligt har stort behov av spelledare. Har du lust att hjälpa till? Tveka inte att höra av dig!

För Sommerlund & Kai!


Ensamma Vargen rollspelet