Tillbaka till förstasidan
EV Rollspelet Soloäventyr Kartor Ladda ner Om oss EV
 
 

STATUSRAPPoRT

5:e februari
Nu har det gått cirka en månad sedan crowdfundingen för Ensamma Vargen avslutades, så vi tänkte ge en liten statusrapport om vad som händer med projektet just nu.

Tack vare ert stöd kommer Ensamma Vargen att få en så mycket roligare inramning, med mer material, påkostat tryck och mycket handouts i rollspelsboxen. Dessutom kommer ni som deltog att få en massa bonusar i samband med releasen. Vi lottade också ut en plats vid påskens middagsbord med Joe Dever. Lotten gav Johan Englund chansen att följa med. Men alla andra har fortfarande chansen att träffa Joe Dever på plats i Göteborg, eftersom han är hedersgäst på GothCon i år.

Joakim Andersson har kommit igång bra med översättningarna, och har levererat de första utkasten på regelboken och inte minst världskartan. I slutet på veckan kommer vi att ha ett ordentligt avstämningsmöte, där det är dags att bestämma oss för vad alla namn på världskartan skall bli i den nya svenska tappningen. Minst lika viktigt är att diskutera igenom de sista funderingarna kring regelbokens termer och begrepp.

Joakim har också arbetat mycket med soloäventyren och när helgens möte är avklarat kommer det första soloäventyret att stå i fokus för Joakims närmsta insatser, samtidigt som Francesco Mattioli sammanställer de sista ändringarna i den svenska versionen av Magnamunds värld och vi på allvar kan börja sätta regelboken.

Vi har nu också fått alla texter som skall ingå i Äventyrsboken (som ligger med i rollspelsboxen). Utöver introduktionsäventyret så blir det tre äventyr som kan bindas till en längre kampanj, flera äventyrsuppslag och fem olika förslag kring hur man drar igång mer övergripande kampanjer för att rollspela i Magnamunds värld. Efter att de passerat våra händer är de nu ute i redigeringsomloppet, där Vincent Lazzari på Scriptarium står för faktagranskning och konsekvensanalys mot allt annat publicerat material till Ensamma Vargen och Magnamund (och inte minst mot den kanon som för närvarande arbetas fram under ledning av Joe Dever). Därefter går texten via oss tillbaka till August och Joe Dever. Vi räknar dock inte med några större ändringar, utan är mest nöjda med att det officiella material vi ger ut både kommer att leva upp till kanon och göra det ännu lättare att komma igång och spela direkt.

Joe Dever är inte den ende grå eminensen som arbetar. Gary Chalk har fått helt fria händer inför specialutgåvan av Flykt från Mörkret. Det är ju trots allt hans Ensamma Vargen vi vill ha med, det är dessa bilder som verkligen tar lyfter utgåvan från en bra bok till ett samlarobjekt.

Vi kan också berätta att kompositören bakom soundtracket till Ensamma Vargen har bett att få gå igenom musikfilerna en sista gång, och inte minst säkerställa att det verkligen är de senaste versionerna av musiken vi får med eftersom han har gjort några utökade version. Det känns väldigt roligt att vi fått chansen att ge ut denna exklusiva godbit.

Vi kan också redan nu berätta att det blir mycket Ensamma Vargen i aprilnumret av Fenix, där vi kommer att ha med en utförlig artikel om Magnamunds historia.


Kai-Disciplin