Tillbaka till förstasidan
EV Rollspelet Soloäventyr Kartor Ladda ner Om oss EV
 
 

STATUSRAPPoRT

12:e augusti
Igår kom första leveransen med Ensamma Vargens rollspelsböcker till Stockholm, närmare bestämt regelboken i hårda pärmar och vår lyxiga specialutgåva (som bara tryckts i 100 exemplar totalt). Det kändes oerhört roligt att äntligen kunna hålla i det färdiga resultatet, och inte minst att få se hur specialutgåvan väl såg ut då den var klar. När man tar fram omslagen till vanliga böcker är det lätt, slutresultatet kommer att se ut precis som det du skickade. Att ta fram ett omslag i artificiellt läder, som vi sedan präglat och folierat är en helt annan sak... Vi valde konstläder utifrån bilder och beskrivningar av materialet och vi fick skicka två tryckoriginal i svartvitt; ett för präglingen och ett för folieringen. Sedan var det bara att luta sig tillbaka och hoppas att slutresultatet skulle bli vad vi hoppades. Det var nervöst, men nu när boken har kommit kan vi andas ut. Den blev nog till och med ett snäpp bättre än vi hade vågat tro. Att sedan ha ett bokband i guld matchade omslaget till och med ännu bättre än vi hade vågat hoppas.

Innehållsmässigt erbjuder dessa böcker en hel del roligt. Ett enkelt och översiktligt regelsystem kombineras med en massa äventyr för att det ska vara lätt att komma igång och spela. August Hahn skriver väldigt mycket till den svenska versionen av Ensamma Vargen och vi tycker riktigt bra om hans äventyr. Tillräckligt för att vi redan sitter och slipar på en fristående fortsättning på hans äventyrstrilogi som ingår i grundspelet, oavsett om du skaffat det i box eller hårdpärm.

Det är bråda dagar nu. Allt inför Ensamma Vargens lansering ligger på tryck, och innan veckan är slut kommer vi även att ha hunnit få rollspelsboxar, storpocketversionen av Flykt från Mörkret och CD-skivan. Bara en sån sak! Lukas Stasinskis musik har komponerats direkt för Ensamma Vargen, med den extra bonusen att de från början var tänkta för ett datorspel. Det gör att även om längden på skivan inte är vansinnigt lång (strax under 20 minuter), men alla ljudspår har komponerats så att slutet på ett naturligt sätt går ihop med början, så att du kan hålla samma bakgrundsspår i en loop - och sedan själv ändra först då det händer någonting som ändrar känslan och stämningen i själva äventyret. Dessutom är det lite extra roligt att detta är en helt unik produkt som tagits fram tack vare vår framgångsrika crowdfunding i vintras för att ta tillbaka Ensamma Vargen på svenska.

När det gäller soloäventyren har vi också roliga nyheter. Francesco Mattioli, mannen bakom den inspirerande världskartan till Magnamund och alla detaljkartor som ingår i Magnamunds Kartsamlingar, tar fram helt nya kartor i samma stil till soloäventyren vi ger ut. Den stämningsfulla Sistelandskartan kommer dessutom att dyka upp i större format i nästa Fenix - och då tryckt i färg på mittuppslaget i tidningen, så att du kan ta loss den om du vill. När kartan är med i Fenix lägger vi förstås till en kort introduktion till Sisteland ihop med några nya äventyrsuppslag.

Tyvärr hinner vi inte få Specialutgåvan av Flykt från Mörkret, med Gary Chalks omslag och roliga appendix med helt nya och några gamla Ensamma Vargen-illustrationer inför lördagens stora lansering på sfbokhandeln i Stockholm, och inte heller kartsamlingen hinner komma från tryck. Tryckfilerna är dock levererade, så nu är det bara en tidsfråga tills vi har även dem.

Den stora premiären blir på lördag, på sfbokhandeln i Stockholm kl 14. Det vore jätteroligt om du kom dit, inte minst för att Joe Dever är på plats för att signera böcker och svara på frågor.

För Sommerlund och Kai!


Ensamma Vargen rollspelet